Annons
Nyheter

Hyrde ut lägenheter för prostitution – åtalas

Den 37-årige mannen misstänks för att ha hyrt ut totalt sju lägenheter, som användes för prostitution.
Mannen tog 1 000 kronor per dag av kvinnorna – nu åtalas han för grovt koppleri.
Brott • Publicerad 9 mars 2022
En 37-årig man åtalas för grovt koppleri för att ha hyrt ut lägenheter som användes för prostitution. Arkivbild.
En 37-årig man åtalas för grovt koppleri för att ha hyrt ut lägenheter som användes för prostitution. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Sammanlagt ska mannen ha tjänat runt 300 000 kronor på sina uthyrningar, enligt åtalet som har lämnats in till Malmö tingsrätt. Det rör sig om fem lägenheter i Malmö, en i Göteborg och en i Jönköping.

– Det är en person som har hyreskontrakt på olika lägenheter och som därefter inte bor där själv utan hyr ut dem via bokningssajter till olika kvinnor som prostituerar sig. Det är det vi misstänker, sade Lena Körner, kammaråklagare vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, till tidningen Hem & Hyra tidigare i februari.

Annons

Mannen dömdes förra sommaren till samhällstjänst för liknande brott, skriver tidningen.

I den aktuella härvan åtalas även en 50-årig man för koppleri. Enligt åtalet har han fått runt 3 000 kronor i betalning av 37-åringen för att hjälpa till med det praktiska kring uthyrningen av några av lägenheterna i Malmö.

37-åringen åtalas även för penningtvättsbrott, varav ett fall bedöms som grovt. Totalt ska polisen hittat över 500 000 kronor hos mannen, pengar som enligt åklagaren kommer från brottslig verksamhet.

Samtidigt åtalas sex män för sexköp i lägenheterna i Malmö.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons