Annons
Nyheter

Hyresgäster i Lessebo protesterar

Hyresgästern inom LesseboHus protesterar nu med en namninsamling mot Lessebo kommun. Hyresgästerna menar att kommunens dåliga beslut och brist på handlingskraft drabbar hyresgästerna i LesseboHus.
Nyheter • Publicerad 21 mars 2006

Hyresgästföreningen menar att de boende i LesseboHus fått högre hyreshöjningar än andra i kommunala bostadsbolag de senaste 15 åren.

Till nästa år vill bolaget dessutom höja hyran med 7 procent eller runt 335 kronor i månaden för en normalstor trerummare.

Annons

Hyresgästföreningen menar att LesseboHus har södra Sveriges dyraste uppvärmningskostnader på grund av ett dåligt avtal med E-on.

Bolaget har dessutom de högsta räntekostnaderna i regionen eftersom man bara tecknar lån med lång bindningstid.

Hyresgästföreningen menar att bolaget trots de höga räntorna valt att ta ut en borgensavgift på lånen som höjer hyran med ytterligare 55 kronor i månaden för en trea.

Hyresgästföreningen kräver nu att LesseboHus genast tar bort borgensavgiften, löser in de dåliga lånen, avbryt avtalet med E-on och skyndar på utbyggnaden av fjärrvärmen är kraven.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons