Annons
Nyheter

Hyrläkare hänvisade till Gud – anmäls

Blekinge • Publicerad 5 december 2017

En hyrläkare i Blekinge anmäls till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) av Landstinget Blekinge på grund av brister gällande språk och medicinsk kompetens, samt stundtals "katastrofal" kommunikation med kollegor och patienter.

Läkaren ska bland annat ha gjort religiösa anspelningar och frågat patienter med psykisk ohälsa om de har sökt hjälp hos Gud, enligt anmälan.

Annons

Men det var bara en av rad saker och när mannen till exempel skulle förklara sjukvårdssystemet och varför olika avdelningar skriver remisser använde han liknelser som att det är som "att handla kläder på McDonalds". Vissa personer har även uppfattat hans språkbruk som stötande.

Mannen ska också vara inblandad i ett ärende som kan komma att lex Maria-anmälas. Det framgår att han har gjort utskrivningar till en patient utan att läsa journalen, vilket resulterade i en kombination av läkemedel som är "direkt olämplig", enligt anmälan.

Hyrläkaren arbetade på vårdcentralen i Karlshamn från maj till oktober men där kontraktet med mannen avslutades i förtid.

Blekinge Läns Tidning

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons