Annons
Nyheter

I stället för Ernst – Sommar med Smålandsposten

För första gången på 22 år får vi en sommar utan Ernst. Men alla diy-fantaster därute kan pusta ut, för nu kommer: I stället för Ernst – Sommar med Smålandsposten.
– Vi tror att det finns massor med folk ute i länet som har minst lika bra tips och trix som Ernst Kirchsteiger, säger Daniel Rydström, nyhetschef på Smålandsposten.
Växjö • Publicerad 11 maj 2022

Här saknas innehåll

Lika säkert som sillen på midsommarbuffén har Ernst Kirchsteiger varje år under de 22 senaste åren dykt upp med sitt program ”Sommar med Ernst”. Men detta år pausar TV-profilen sitt sommarprogram med förklaringen att han behöver en timeout.

Därför har Smålandsposten valt att satsa på serien ”I stället för Ernst – Sommar med Smålandsposten” där personer runt om i Kronobergs län kan skicka in sina tips på småbyggen, maträtter och inredning som passar sommaren.

Annons

– Sedan åker vi ut och filmar hos dem som lämnat de bästa tipsen. Folk har ju så många roliga och bra lösningar som vill vi ta del av. Jag hörde talas om en som satt upp en räfsa på väggen och använde den till vinglashållare, säger Daniel Rydström.

Men precis som Ernst eftersökes även recept som passar sommaren, bästa tipset på hur man bygger ett utekök, kanske något man sytt, gjort något i trädgården och så vidare.

– Om man dessutom gillar att gå barfota så är det såklart ett plus.

I stället för Ernst – Sommar med Smålandsposten

Skicka dina tips till oss

Gör du den snyggaste ljusstaken endast med en pinne och lite ståltråd? Längtar dina vänner efter din sommarrätt du fixar till på muurikkan? Har du gjort en snygg picnicfilt eller gjuter du dina egna trädgårdstomtar?

Eller känner du helt enkelt igen känslan av att en libbsticka tittat dig i ögonen?

Skicka dina tips till elisabeth.anderberg@smp.se

Är du en sådan som tänker: Äh, det där kan jag göra själv! Hör av dig till Smålandsposten och var med i vår sommarserie.
Är du en sådan som tänker: Äh, det där kan jag göra själv! Hör av dig till Smålandsposten och var med i vår sommarserie.Foto: Izabelle Nordfjell/TT
Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons