Annons
Nyheter

Ikea går vidare med nya butiker i Stockholm

Ekonomi • Publicerad 16 mars 2021
Till sommaren öppnar Ikea en ny mindre butik i Bromma Blocks i Stockholm.
Till sommaren öppnar Ikea en ny mindre butik i Bromma Blocks i Stockholm.Foto: Ikea/TT

Ikea går vidare med sina planer på att öppna ett antal nya butiker i Stockholmsområdet. Till och med 2025 ska fyra nya butiker, i olika format, öppna och totalt 500 personer rekryteras, enligt ett pressmeddelande.

Till sommaren öppnas den första butiken i satsningen i shoppingområdet Bromma Blocks i Stockholm. Det handlar om en mindre butik med syftet att erbjuda kunder hjälp med heminredningslösningar.

Annons

För omkring ett år sedan berättade Ikea för första gången om sina planer på en storsatsning i Stockholmsområdet. Förutom att nya butiker byggs renoveras också varuhusen i Kungens Kurva och Barkarby för totalt 1,7 miljarder kronor.

Ikea har tidigare öppnat mindre butiker i storstäder som Paris, New York och Tokyo. I centrala Stockholm finns sedan tidigare en Ikeabutik specialiserad på kök.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons