Annons
Nyheter

Inbrott hos företag – stal 100-tals liter diesel

Ett företag på Mårdvägen i Växjö ska ha utsatts för inbrott under natten till tisdagen, dunkar och en kvarglömd slang intill en av företagets lastbilar upptäcktes på morgonen.
Växjö • Publicerad 8 maj 2018

Dieselstölden genomfördes under natten men när tjuven eller tjuvarna klippt upp ett staket för att bereda sig tillträde till byggarbetsplatsen där lastbilen stod uppställd är oklart enligt polisen.

– Vi har tagit omhand slangen för att se om man har lämnat kvar något DNA när man satte igång själva slangningen, säger Per Bergendahl, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Annons

Lastbilschauffören ska ha gjort en uppskattning att 100-200 diesel försvunnit ur tanken trots att tjuven eller tjuvarna var tvungna att lämna dunkar efter sig. Även ett tält ska ha klippts upp. Det är oklart om något, och i så fall vad, stulits.

Det finns fortfarande inga misstänkta för stölden.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons