Nyheter

Pastoralchefen reagerar på inbrottet i Domkyrkocentrum

Domkyrkocentrum i Växjö utsattes för inbrott under natten till onsdag.
– Förmodligen handlar det om ren skadegörelse, säger Åsa Ingvert, pastoralchef vid centrumområdet i Svenska kyrkan.
Växjö • Publicerad 3 juli 2019
Sommarjobbaren Johannes Djersten sopar upp glas från fönsterrutorna som inbrottstjuvarna slog sönder under natten.
Sommarjobbaren Johannes Djersten sopar upp glas från fönsterrutorna som inbrottstjuvarna slog sönder under natten.Foto: Petronella A Lindgren

– Man har slagit sönder en ruta på entrédörren och varit inne i lokalerna, säger Sofie Särbring, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö till Smålandsposten precis efter att händelsen inträffade.

En brottsplatsundersökning genomfördes av polis under natten efter att ha fått kännedom om händelsen vid 00.30-tiden under tisdagsnatten. Det är fortfarande oklart om något, och i så fall vad, som stulits.

– Klart vi blir bestörta när en sådan här sak har hänt. Det är tråkigt när saker förstörs och visst finns en oro innan man vet om någon är skadad eller att något har stulits, säger Åsa Ingvert.

Eftersom entrédörrarna blev sönderslagna städar personal upp glaset och det finns en även städfirma på plats för att sätta dit nya dörrar.

I byggnaden finns bland annat kafé, butik och kontor. Men Åsa Ingvert är övertygad om att besökarna till domkyrkocentrum inte behöver känna någon oro.

– Jag tror inte det finns någon anledning till att vara orolig för att besöka oss. Jag upplever inte detta som ett hot mot oss eller kyrkan. Vi räknar med att dörren kommer att vara ordnad tills domkyrkocentrum öppnar för allmänheten.

Brottsrubriceringen är stöld genom inbrott. Ingen är misstänkt eller gripen under onsdagsmorgonen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Nathalié NylanderSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.