Annons
Nyheter

Inget brott bakom dödsfall i Borlänge

Brott • Publicerad 8 mars 2021
Den 31 oktober förra året hittades en kvinna död i Borlänge. Nu läggs förundersökningen om mord ned. Arkivbild.
Den 31 oktober förra året hittades en kvinna död i Borlänge. Nu läggs förundersökningen om mord ned. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökning om ett misstänkt mord i Borlänge eftersom det inte längre finns anledning att anta att ett brott ligger bakom dödsfallet.

Den 31 oktober hittades en kvinna död i Borlänge. En man i 70-årsåldern anhölls men släpptes efter några dagar. Förundersökningen i ärendet har sedan dess pågått men läggs nu alltså ned.

"Jag har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte längre finns anledning att anta att något brott ligger bakom dödsfallet. Misstankarna mot den man som tidigare varit misstänkt är helt avskrivna", säger vice chefsåklagare Helena Falkerby som ansvarat för utredningen i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons