Annons
Nyheter

IT-guru fixar bredband till Allbohus

IT-gurun Jonas Birgersson ska se till att Allbohus hyregäster får ett snabbare bredband till sina lägenheter. Samtidigt ökar valfriheten för dem som använder Internet.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2006

Allbohus satsar för att hyresgästerna ska kunna surfa snabbare, titta på tv och ringa via bredband. Dessutom bygger man ut bredbandet till Moheda, Torpsbruk och Grimslöv. I går skrevs ett femårsavtal mellan Allbohus och Labs2. Enligt Allbohus kunde nuvarande operatören, Net at Once, inte hävda sig i konkurrensen om uppdraget som kommunikationsoperatör.

- Vi har haft bredband i Alvesta tätort sedan år 2000 och efter sex år tyckte vi det var dags för en ny satsning med den senaste moderna tekniken, säger Börje

Annons

Norén, vd på Allbohus.

Tidigare har Allbohus hyresgäster bara haft en operatör att välja på. Men det nya avtalet innebär att valmöjligheten ökar. Labs2, med tidigare Framfabledaren och Bredbandsbolagets grundare Jonas Birgersson som vd, sköter kontakterna med operatörer som erbjuder olika priser och inriktningar på service och tjänster. Det är också Labs2 som skriver avtal med operatörerna.

Snabbare bredband

Allbohus hyresgäster får också möjligheten att välja ett snabbare bredband än i dag. Den ökade hastigheten möjliggör även IP-telefoni och tv-tittande via bredband. Allbohus satsar cirka tre miljoner kronor i teknisk utrustning för att det nya bredbandet ska fungera. Det nät som byggdes ut inför år 2000 går att använda även för den nya lösningen.

1 600 av Allbohus 1 900 lägenheter får tillgång till det nya bredbandet.

I juni kopplas de flesta

lägenheterna i Alvesta och Vislanda upp. Och före november får även fastighetsbolagets hyresgäster i Moheda, Torpsbruk och Grimslöv nytt bredband.

- Kunderna kan själva välja genom att vara proaktiva, säger Birgersson.

Företaget har under de senaste åren redovisat förluster. Under 2005 uppgick förlusten före skatt till 46,6 miljoner. Men styrelsen bakom företaget räknar med att kassan räcker till Labs2 uppnått positivt kassaflöde.

- Vi har tittat på företagens stabilitet och har vägt risken för konkurs. Det finns kapitalstarka personer bakom Labs2 och de var billigast och bäst, säger Börje Norén.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons