Annons
Nyheter

Italiens ex-premiärminister fick slag i ansiktet

Italien • Publicerad 6 maj 2023
Italiens tidigare premiärminister Giuseppe Conte blev slagen i ansiktet av en person som protesterade mot Italiens nedstängning under pandemin. Arkivbild.
Italiens tidigare premiärminister Giuseppe Conte blev slagen i ansiktet av en person som protesterade mot Italiens nedstängning under pandemin. Arkivbild.Foto: Mauro Scrobogna/LaPresse/AP/TT

Italiens tidigare premiärminister Giuseppe Conte har blivit attackerad under ett officiellt framträdande i regionen Toscana, rapporterar italienska medier.

Det var en man som protesterade mot Italiens coronarestriktioner som utförde attacken. Mannen slog Conte i ansiktet och blev därefter omedelbart gripen av polisen.

Annons

Conte verkar inte ha skadats allvarligt.

"Oliktänkande är berättigat, men den här våldsamma demonstrationen faller utanför det demokratiska sammanhanget", säger Conte i ett uttalande.

Italiens premiärminister Giorgia Meloni uttrycker solidaritet med Conte, vars parti Femstjärnerörelsen är i opposition, och fördömer "alla former av våld".

Conte var premiärminister när Italien blev det första landet i Europa som bekräftade fall av covid-19 i februari 2020 vilket ledde till en strikt lockdown i mars.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons