Annons
Nyheter

Italiensk maffiaboss gripen i Barcelona

Spanien • Publicerad 13 mars 2021
Åklagaren Nicola Gratteri intervjuas av medier under rättegången mot italienska maffiaorganisationen 'Ndrangheta. Arkivbild.
Åklagaren Nicola Gratteri intervjuas av medier under rättegången mot italienska maffiaorganisationen 'Ndrangheta. Arkivbild.Foto: Valeria Ferraro/AP/TT

Spansk polis meddelar att man har gripit en maffiaboss från den italienska organisationen 'Ndrangheta. Polisen vill inte uppge den gripnes hela namn, utan bara initialerna G.R.

Den gripne är 34 år gammal och den katalanska polisen har haft honom under övervakning en längre tid. Han greps på en skördemarknad i Barcelona efter att ha varit efterlyst i flera år i Italien, för narkotikahandel, penningtvätt och maffiakopplingar.

Annons

Det var franska narkotikaspanare som tipsade Barcelonapolisen om att maffiabossen befann sig i området. Med hjälp av italiensk polis lyckades man lokalisera en av mannens familjemedlemmar, som bosatt sig i Spanien och hittade då också den efterlyste.

34-åringen häktades i sin frånvaro i fjol och dömdes till 20 års fängelse i en italiensk domstol. 'Ndrangheta håller till i Kalibrien på Italiens stövelspets och anses vara Italiens rikaste och mäktigaste brottssyndikat. Maffiaorganisationen kontrollerar största delen av Europas kokainsmuggling.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons