Annons
Nyheter

Ja till villor vid Tävelsåssjön

Planerna på bygga 18 villor på Strandängen vid Tävelsåssjön är på väg att förverkligas. Länsstyrelsen i Kronoberg har nämligen avslagit de överklagande som fem privatpersoner lämnat in mot den av Växjös byggnadsnämnd antagna detaljplanen.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2006

Enligt de klagande skulle ett antagande av detaljplanen innebära att den näraliggande jordbruksverksamheten skulle bli underkastad restriktioner med avseende på djurhållningen plus att det också skulle omkullkasta framtida möjligheter för näraliggande jordbruk att expandera.

Ingen hämmande effekt

Annons

Men länsstyrelsen avvisar att den nya bebyggelsen skulle ha en hämmande effekt på jordbruksföretagets möjligheter att expandera.

Länsstyrelsen skriver också att det i första hand är en uppgift för kommunen att besluta om markanvändning och byggande.

Enligt länsstyrelsens bedömning kan utformningen av detaljplanen inte medföra sådana olägenheter för de klagande att planen av det skälet inte kan antas.

Därför menar länsstyrelsen att överklagandena skall avslås.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons