Annons
Nyheter

Jan Carlson tar över som ordförande i Ericsson

Telekomtillverkaren Ericssons ordförande Ronnie Leten avgår efter fem år på posten i samband med årets stämma, enligt ett pressmeddelande från Ericsson.
Till ny ordförande föreslår valberedningen den befintliga styrelseledamoten Jan Carlson.
Ekonomi • Publicerad 11 januari 2023
Telekomtillverkaren Ericsson byter ordförande vid årets stämma.
Telekomtillverkaren Ericsson byter ordförande vid årets stämma.Foto: Jonas Ekströmer/TT

"Efter att ha suttit i styrelsen sedan 2017 är det en ära att bli nominerad till Ericssons ordförandeskap. Jag ser fram emot årsstämman och ett nära samarbete med Börje, styrelsen och ledningsgruppen när vi fortsätter att exekvera på vår strategi", säger Jan Carlsson i en skriftlig kommentar.

Styrelseledamöterna Kurt Jofs och Nora Denzel ställer inte heller upp för omval, enligt Ericsson.

Annons

Ericssons valberedning föreslår att Christy Wyatt och Jonas Synnergren väljs till nya styrelseledamöter av bolagets årsstämma.

"Vår uppfattning är att Ericsson har en stark styrelse för att fortsätta driva den strategiska inriktningen och ytterligare stärka kulturen i företaget. Jan Carlson har en lång karriär både som VD och styrelseordförande, samt god kunskap om Ericsson efter att ha varit ledamot i styrelsen i flera år", säger Johan Forssell, ordförande i valberedningen och storägaren Investors vd.

"Hans internationella erfarenhet, tekniska bakgrund och personliga egenskaper gör honom till en utmärkt efterträdare som styrelseordförande, vilket säkerställer en smidig övergång efter Ronnie Leten", tillägger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons