Annons
Nyheter

Jobbsiffrorna fick Wall Street på glatt humör

Börs • Publicerad 8 december 2022
Marknaden blickar nu framåt mot centralbankens möte i nästa vecka. Arkivbild.
Marknaden blickar nu framåt mot centralbankens möte i nästa vecka. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

De ledande aktieindexen i USA steg svagt under torsdagens handel. Breda S&P 500-index steg 0,8 procent, Dow Jones industriindex avancerade 0,5 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex höjde sig 1,1 procent.

Uppgången följer på färsk statistik som visar att ansökningarna om a-kassa i USA ligger på den högsta nivån sedan i februari. Det tolkar marknaden som en signal om att den överhettade arbetsmarknaden kan vara på väg att kylas av, och att centralbanken Federal Reserve (Fed) därmed kan komma att gå försiktigare fram med kommande räntehöjningar.

Annons

Investerarna blickar nu framåt mot Feds möte i nästa vecka, där direktionen väntas höja styrräntan med 0,5 procentenheter.

Oljepriset fortsatte att backa under dagen, vilket pressade oljebolagens aktier. Ett fat WTI-olja handlades för drygt 71 dollar, samtidigt som ett fat Brentolja handlades för 76 dollar.

Den amerikanska tioårsräntan steg något, till 3,49 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons