Annons

Johnson: Tror att Putin misslyckas

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, som rest till Natoländer som gränsar mot Ryssland, säger att invasionen i Ukraina är värre än som kunnat förutspås, rapporterar flera medier.
Storbritannien • Publicerad 1 mars 2022
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson under en pressträff med Polens premiärminister Mateusz Morawiecki.Foto: Leon Neal/AP/TT

– Tyvärr har tragedin som vi förutsåg inträffat och om något är den värre än vad vi förutspått. Vi ser en katastrof utveckla sig på den europeiska kontinenten, säger Boris Johnson under en pressträff i Polens huvudstad Warszawa med Polens premiärminister Mateusz Morawiecki, rapporterar CNN.

Han tillägger att Rysslands president Vladimir Putin är beredd att ta till "barbariska och urskiljningslösa" metoder mot oskyldiga civila och "skicka raketer in i bostadshus för att döda barn".

Annons

Under sin resa träffar Johnson även Estlands ledare och besöker brittiska soldater i områdena.

Han framhåller, som han gjort tidigare, att Europa står enat, samt att Putin underskattat ukrainarnas vilja att försvara sitt land och att Ryssland kommer att misslyckas.

– Jag tror att Putin misslyckas och att vi lyckas skydda och bevara ett suveränt, självständigt och demokratiskt Ukraina, säger Johnson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons