Annons
Nyheter

Kameraövervakning ska stoppa jaktbrott

Brott • Publicerad 12 mars 2021
Stora delar av Arjeplogskommun ska övervakas med drönare för att upptäcka och stoppa jaktbrott. Arkivbild.
Stora delar av Arjeplogskommun ska övervakas med drönare för att upptäcka och stoppa jaktbrott. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Stora delar av Arjeplogs kommun kommer att kameraövervakas med hjälp av drönare mellan den 11 mars och den 15 juni i år, skriver polisen på sin hemsida.

Syftet med övervakningen är att upptäcka illegal jakt och kunna förebygga, förhindra och avslöja jaktbrott. Övervakningen ska också underlätta utredningen av jaktbrott.

– Det förekommer illegal jakt i fjällkedjan men det är inte unikt för Arjeplog, utan problemet finns på många håll. Det handlar främst om jakt från fordon. Nu när vi kan använda drönare och bevaka ett stort område så ska det hjälpa oss att upptäcka jaktbrott, sade Andreas Nyberg, lokalpolisområdeschef i Piteå älvdal, tidigare till SVT Nyheter Norrbotten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons