Annons
Nyheter

Karstens röst hörs i radion och på bussen

Många har hört honom, men få har sett honom.
Karsten Nilsson är rösten på bussen, i radioprogrammen Karstens blandning och Jazzå och i Länsförsäkring Kronobergs telefonkö.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2006
Foto: 

- Det man kan berätta för sina kompisar och för arbetskamraterna, kan man berätta i radion också, säger han.

Men det blir inte så mycket prat när Karsten gör radio. Han har 45 minuter två gånger i veckan och han tycker att sändningstiden ska användas till att spela skivor.

Annons

- Jag har nog egentligen en ganska bred musiksmak och jag brukar säga att den musik jag gillar är äldre än jag. Låtarna från 1940-talet var mer som anekdoter och innehöll mer humor än dagens musik, säger han.

En av dem han gillar mest är Povel Ramel men han har ingen jättefavoritlåt.

- Det finns för många att välja bland, säger han.

Radiointresset har han i blodet. Pappa Göran drog 1962 igång regionalradio, men Karstens radiokarriär började först i början av 1990-talet. Då tyckte han att lokalradion var lite tråkig.

Radion hörde av sig

Det fanns en programserie som hette Min musik som byggde på att lyssnarna skickade in sin egen musiklista och pratade med en programledare mellan låtarna. Det gjorde Karsten och det dröjde inte länge förrän radion hörde av sig med frågan om han ville vara med fler gånger.

- Visst, svarade jag, säger Karsten, men då vill jag göra allt själv. Och det fick jag.

Nu har han alltså två program i veckan, är domare i Vi i femman och skriver en del frågor till Ring så spelar vi.

Kombinerar jobben

Det här med radio är egentligen en bisyssla. I det civila jobbar han med försäkringar och han tycker att han är privilegierad som får ägna tid åt båda.

Annons

- Jag trivs med jobbet i försäkringsbranschen och radion är min hobby, säger Karsten.

I sina program väljer han själv musiken även om han ibland tar upp tips från lyssnarna. Han sänder alltid själv och direkt och tycker att jobben går bra att kombinera.

Buss och telefon

Att han blev rösten som ropar ut hållplatser på Länstrafikens bussar är mest en slump. Det var Länstrafiken som tog kontakt med radion om de kunde få hjälp med utropen. Frågan ställdes till Karsten som nappade.

Sedan är det också Karsten som svarar när man ringer till Länsförsäkring Kronoberg. Han tycker att det ska vara trevligt att ringa till ett företag, man ska inte mötas av frasen att det är många som ringer. Därför hör den som ringer försäkringsbolaget: Hej, goddag och välkommen ...

- Radio är rätt anonymt. Det är inte många som känner igen en på stan eftersom de bara hör rösten, säger han.

Det kanske blir ändring på det nu.

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons