Annons
Nyheter

Kd vill ha besked om vårdcentralen i Alvesta

Kan Alvesta kommun och Allbohus arbeta vidare med en ny vårdcentral i Alvesta centrum? Det undrar kristdemokraterna i en interpellation till majoriteten i landstinget.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2006

Skrivelsen har sitt ursprung i ett förslag som partiet presenterade i höstas. Kristdemokraternas gruppledare Harald Bergström skriver att det är dags att det satsas på en ny vårdcentral i centrala Alvesta, att man river konsumbyggnaden och bygger nytt. Tanken är en byggnad med flera funktioner, som hälsotorg med vårdcentral, sjukgymnaster, apotek och försäkringskassa. När det gäller en så stor investering tycker Bergström att landstinget i någon form måste avge en intresseförklaring.

Vill ha helhetslösning

Annons

Sven-Åke Gustavsson (s) är landstingsstyrelsens ordförande och han säger att landstinget redan avgett sin syn på saken.

- Ja, Harald Bergström borde veta det. Vi har ju träffat Alvesta kommun och sagt att landstinget går in i det och är öppna för förslaget om det går att hitta en bra lösning när det gäller ekonomin, säger han.

- En annan viktig sak är naturligtvis vad som ska göras med vårdcentralens befintliga byggnad. Vi måste veta hur vi ska hantera det vi äger innan det kan byggas nytt. Har vi bara en helhetslösning är vi positiva. Jag hade kontakt med Karin Vernersson för några veckor sedan, bollen ligger hos kommunen, säger Sven-Åke Gustavsson.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons