Annons
Nyheter

Klarna tar in miljardbelopp

Pressade betaljätten Klarna tar in 800 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda. Tillskottet gör att bolagets värde uppgår till 6,7 miljarder dollar – motsvarande 71 miljarder kronor.
Ekonomi • Publicerad 11 juli 2022
Klarna tar in miljardbelopp. Arkivbild.
Klarna tar in miljardbelopp. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Värderingen kan låta hög men ska jämföras med 390 miljarder kronor som bolaget uppgavs vara värt förra året. Sedan dess har dock yttre omständigheter bidragit till ett rejält ras och Klarna skriver i ett pressmeddelande att tillskottet sker under "värsta möjliga omständigheter som drabbat aktiemarknaden sedan andra världskriget med hög inflation, stigande räntor och oro för en recession".

Klarna har precis som många andra tillväxtbolag pressats kraftigt den senaste tiden och tillskottet ska nu användas till fortsatt expansion i USA enligt bolaget.

Annons

"Det är ett styrkebesked för Klarna att under den största nedgången för den globala aktiemarknaden på 50 år så har investerare ändå sett vår starka position och fortsatta utveckling att revolutionera banksektorn", skriver vd:n Sebastian Siemiatkowski i pressmeddelandet.

Bland investerarna märks bland annat Kanadas största pensionsfond liksom Abu Dhabis investeringsfond Mubadala.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons