Annons
Nyheter

Klartecken för vargjakt i södra Småland

Djur • Publicerad 7 november 2022
Länsstyrelsen i Kronobergs län har gett klartecken för skyddsjakt på en varg som flera gånger gett sig på tamboskap i södra Småland. Arkivbild.
Länsstyrelsen i Kronobergs län har gett klartecken för skyddsjakt på en varg som flera gånger gett sig på tamboskap i södra Småland. Arkivbild.Foto: Paul Kleiven/NTB Scanpix/TT

Efter flera angrepp på tamboskap i Kronobergs län inleds skyddsjakt på den varg som ligger bakom. Jakten får påbörjas vid nästa angrepp och sedan pågå 14 dagar, men enbart i delar av Ljungby, Markaryds och Älmhults kommuner, skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

Vargen kommer från Sjundareviret, ett område söder om Stockholm, rapporterar SVT Nyheter Småland.

– Det finns en så pass stor risk att det ska komma ytterligare angrepp på tamboskap i området, säger länsstyrelsens naturskyddshandläggare Magnus Lundmark till tv-stationen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons