Annons
Nyheter

Kommunalråd diarieförde inte brev

Ljungbys kommunalråd Clas Göran Carlsson (s) diarieförde inte två brev som kom till kommunen i somras. Breven rörde en familj i kommunen.
- Omsorgen om familjen vägde tyngre än offentlighetsprincipen vid det tillfället, säger Clas Göran Carlsson.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2006

Det var sommaren 2005 som en familj i kommunen skickade de två breven kom till kommunalrådet, breven rörde bland annat ett mobbningsfall. Enligt Carlsson var han och familjen i det första fallet överens om att brevet inte skulle diarieföras, i det andra fallet säger Carlsson att han missade att diarieföra brevet.

- Det var av omsorg av familjen, jag tyckte inte att det var lämpligt att diskussionen fortsatte, säger Clas Göran Carlsson som tar på sig skulden för det inträffade.

Annons

Enda gången det hänt

Han är fullt medveten om offentlighetsprincipen som innebär att alla handlingar, brev och mejl som kommer till kommunen ska diarieföras så att vem som helst ska kunna läsa dem. Carlsson säger att det är enda gången som något sådant hänt honom.

- Om det är så att jag i något hänseende brustit i mitt agerande får jag givetvis ta den prövningen, ingen annan kan lastas för det här, säger Clas Göran Carlsson.

De två breven diariefördes i förra veckan.

Chefsåklagaren ska ta ställning

Chefsåklagare Christer Johansson i Växjö känner inte till bakgrunden till fallet:

- Jag får ta reda på vad som hänt och sedan ta ställning till om jag ska gå vidare med ärendet.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons