Annons
Nyheter

Konkurserna fortsätter öka

Ekonomi • Publicerad 1 juli 2023
Antalet konkurser slår nytt rekord och är flest i storstadsregionerna. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg / TT

Antalet konkurser slog nytt, mörkt rekord i juni och ökade med 33 procent jämfört med samma period i fjol. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget Syna, som Realtid rapporterar om.

Konkurserna i landet har ökat sedan i augusti förra året och drabbar framför allt små och medelstora företag inom byggsektorn och restaurangbranschen.

Annons

Företagen i storstadslänen är värst drabbade.

I Stockholms län hamnade antalet konkurser på omkring 350 i juni, samtidigt som fler än 800 arbetstillfällen gick förlorade.

I Västra Götaland har konkurserna ökat med 56 procent sedan årsskiftet, i Skåne ligger motsvarande ökning på 38 procent.

"För många företag kommer sommaren att vara ett elddop när intäkterna sjunker samtidigt som kostnaderna för bland annat löner, sociala avgifter och lokaler kvarstår" säger Karl Stjerna, vd Syna, till Realtid.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons