Annons
Nyheter

Konsumentverket i EU-granskning av flygbolag

Ekonomi • Publicerad 2 mars 2021
Nu ska Konsumentverket granska flygbolag inom EU. Arkivbild.
Nu ska Konsumentverket granska flygbolag inom EU. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Många flygpassagerare som avbokat resor under coronapandemin väntar fortfarande på att få tillbaka pengar från flygbolagen, som har kritiserats för försenade eller uteblivna återbetalningar. Resenärer har rapporterat att de inte fått tillräcklig information om sina rättigheter.

Nu går Konsumentverket i täten för en omfattande EU-granskning av flygbolag, enligt ett pressmeddelande från myndigheten. Syftet är att förbättra konsumentskyddet genom att ta reda på hur bolagen som flyger inom EU följer gällande EU-rätt.

Annons

Granskningen sker inom ramen för Consumer Protection Cooperation, CPC, där EU-ländernas respektive konsumentmyndigheter ingår.

Flygbolagen har nu tre veckor på sig att redovisa hur de hanterar återbetalningar och hur de informerar resenärerna om deras rättigheter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons