Nyheter

Köpte biff för kommunens pengar

Brott • Publicerad lördag 03:00
En före detta enhetschef i Ulricehamns kommun beställde kött för kommunens pengar, och behöll det själv. Arkivbild.
En före detta enhetschef i Ulricehamns kommun beställde kött för kommunens pengar, och behöll det själv. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Ulricehamns kommun betalade för 20 kilo ryggbiff som en före detta enhetschef sedan själv tog hem. Han döms nu för trolöshet mot huvudman, skriver GP.

Köttet skulle användas till en grillfest i kommunal regi hävdar den före detta enhetschefen, som hela tiden har nekat till brott. Han säger också att han returnerat köttet när grillfesten ställts in.

Övriga i personalen känner dock inte till någon grillfest och returen har inte registrerats hos kommunen. Dessutom var själva köpet uppdelat på två andra verksamheter och inte inlagd som vanligt i kommunens system.

Tingsrätten dömer mannen till 9 200 kronor i dagsböter. Han ska dessutom betala kommunen 7 864 kronor i skadestånd, kostnaden för köttet exklusive moms.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.