Nyheter

Kraftig brand i Kalmar – lågor genom taket

En kraftig brand har i natt rasat i Berga centrum i Kalmar, i byggnaden med bland annat spelbutik, apotek och en mindre livsmedelsbutik. Fortfarande på onsdagsmorgonen pågår släckningsarbete på platsen. Polisen uppger att branden misstänks vara anlagd.
Kalmar • Publicerad 6 mars 2019
Foto: Barometern
Foto: Barometern

– När vi kom fram hade det redan brunnit igenom upp på vinden och var brandspridning längs hela vinden, säger Karl-Johan Dahlén, räddningschef vid räddningstjänsten i Kalmar, till fotograf Mats Holmertz på plats vid branden.

Byggnaden som brunnit är den med spelbutik, apotek och en mindre livsmedelsbutik. Enligt polisen är fastigheten totalskadad i den del där apoteket och spelbutiken ligger. Men räddningstjänsten har lyckats förhindra branden från att sprida sig till närliggande byggnader.

Vid 6.30-tiden pågår släckningsarbetet fortfarande och ett område kring Berga centrum är avspärrat. Det finns inga uppgifter om personskador.

Polisen uppger på onsdagsmorgonen att branden misstänks vara anlagd och utreds som grov mordbrand. Man uppmanar vittnen till händelsen att ringa 114 14.

Räddningstjänst från Kalmar, Färjestaden, Voxtorp, Rockneby och Tvärskog (med skärsläckare) har i natt arbetat med att bekämpa branden. Även polis och ambulans har varit på plats.

Det är inte första gången det brinner i Berga centrum. Fotograf Mats Holmertz var även på plats vid branden 2011 då flera byggnader eldhärjades i en anlagd brand. Även 2015 brann det på platsen, men då upptäcktes elden snabbt och kunde släckas. Vid ett flertal tillfällen de senaste åren har räddningstjänsten också fått släcka anlagda småbränder i området.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.