Annons
Nyheter

En till sjukhus efter lägenhetsbrand i Malmö

Brand • Publicerad 5 februari 2022
Räddningstjänst på plats vid lägenhetsbranden på Limhamn på lördagen.
Räddningstjänst på plats vid lägenhetsbranden på Limhamn på lördagen.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 65-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans sedan en brand brutit ut i hans lägenhet på Limhamn i Malmö under lördagen.

Larmet inkom klockan 15.10 och inledningsvis brann det ganska kraftigt. Räddningstjänsten lyckades dock begränsa branden till den lägenhet där den brutit ut.

Annons

– Branden är släckt och vi är kvar och kontrollerar, sade Mats Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten, till TT vid 16.30.

Den man som fördes till sjukhus mötte upp räddningstjänsten när de anlände till platsen. Troligtvis befann han sig i lägenheten när branden utbröt, enligt Mats Nilsson.

Mannen ska ha skadats lindrigt, enligt en skaderapport från Region Skåne.

Lägenheten ska spärras av och polisen kommer genomföra en teknisk undersökning. Den man som fördes till sjukhus misstänks för brott i samband med branden, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

– Han är misstänkt för grov allmänfarlig vårdslöshet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons