Annons
Nyheter

Krav på munskydd bort i delstaten New York

USA • Publicerad 9 februari 2022
Från och med torsdag slipper boende i delstaten New York bära munskydd på allmänna platser inomhus, med vissa undantag. Arkivbild.
Från och med torsdag slipper boende i delstaten New York bära munskydd på allmänna platser inomhus, med vissa undantag. Arkivbild.Foto: John Minchillo/AP/TT

Kravet på munskydd på allmänna platser inomhus försvinner från och med torsdagen, meddelar delstaten New Yorks guvernör Kathy Hochul. Däremot kommer munskydd fortfarande krävas i skolorna och inom vården.

Kravet har gällt i de flesta allmänna utrymmen inomhus som livsmedelsbutiker, affärer och kontor sedan den 10 december då omikron-varianten av coronaviruset började sprida sig som en löpeld i delstaten.

Annons

Antalet nya smittofall och inlagda på sjukhus har sedan dess sjunkit till en nivå där myndigheterna ser det som riskfritt att avskaffa kravet på munskydd.

USA:s nationella folkhälsomyndighet CDC rekommenderar fortfarande munskydd i skolor, tills fler barn är vaccinerade.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons