Annons

Nya samtal Ryssland–Ukraina på gång

Kiev meddelar att en ukrainsk delegation är på väg till gränsen mellan Polen och Belarus för att där återuppta samtalen med Ryssland.
Ukraina • Publicerad 2 mars 2022
Det förra samtalsmötet mellan Ryssland och Ukraina hölls i måndags i staden Homel i sydöstra Belarus, nära gränsen till Ukraina, och ledde inte till några kända genombrott. Arkivbild.
Det förra samtalsmötet mellan Ryssland och Ukraina hölls i måndags i staden Homel i sydöstra Belarus, nära gränsen till Ukraina, och ledde inte till några kända genombrott. Arkivbild.Foto: Sergei Kholodilin/AP/TT

Beskedet kom tidigt på onsdagskvällen. Några timmar innan dess hade Kreml låtit meddela att man var redo att återuppta samtalen med Ukraina.

– Vår delegation kommer att vara redo för att fortsätta samtalen, sade den ryska regeringens talesperson Dmitrij Peskov.

Annons

Exakt var vid den polsk-belarusiska gränsen som mötet är tänkt att hållas är inte känt. Enligt ryska uppgifter väntas den ukrainska gruppen anlända till platsen på torsdagen.

Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba är tydlig med att man inte kommer acceptera några "ultimatum".

"Vi är redo för samtal, vi är redo för diplomati, men vi är inte på något sätt redo att acceptera några ryska ultimatum", skriver Kuleba i ett inlägg på Facebook.

Även denna gång leds den ryska delegationen av den ryske tidigare kulturministern och rådgivaren inom kulturfrågor Vladimir Medinskij.

Det första mötet hölls i måndags i staden Homel i sydöstra Belarus, nära gränsen till Ukraina, och ledde inte till några kända genombrott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons