Annons
Nyheter

Kroppar hittade nergrävda i Mexikos öken

Mexiko • Publicerad 8 mars 2022
Myndigheter genomsöker en misstänkt gravplats i Mexiko. Arkivbild.
Myndigheter genomsöker en misstänkt gravplats i Mexiko. Arkivbild.Foto: Refugio Ruiz/AP/TT

Lokala volontärer som undersöker brott i norra Mexiko har hittat elva kroppar som grävts ned i ökenmark. Gravarna återfanns bara kilometer från gränsen till USA, i den mexikanska delstaten Sonora.

Åklagare i delstaten konstaterar att kropparna var förruttnade, och att omfattande undersökningar krävs för att identifiera kropparna. Det rör sig om nio män och två kvinnor.

Annons

Liken fanns av frivilliggruppen, där flera personer vars anhöriga försvunnit deltar. Officiella siffror visar att närmare 99 000 människor har rapporterats saknade i Mexiko, som är svårt drabbat av våld mellan olika knarkkarteller, .

Mexikanska myndigheter har svårt att identifiera kroppar som hittats, då de förutom förruttnelse ofta är svårt massakrerade eller brända. 52 000 återfunna lik genomgår just nu identifieringsprocesser.

Kropparna hittades i öknen och nära en sopstation i San Luis Rio Colorado, nära staden Yuma i den amerikanska delstaten Arizona.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons