Annons
Nyheter

Kvällsöppet på vårdcentralen i Älmhult

För att öka servicen håller vårdcentralen kvällsöppet en dag i veckan. Men det blir färre läkartider på dagen.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2006

Från och med nästa tisdag utökar vårdcentralen i Älmhult sina öppettider. På tisdagarna förlängs öppettiden med två timmar till 19.00. Men det blir inte fler läkartider, i stället förskjuts läkarnas arbetsschema vilket innebär att motsvarande mängd läkartider försvinner på dagen. Det som förbättras är flexibiliteten i de tider som kan erbjudas, menar verksamhetschefen Lisbeth Göransson.

Till Ljungby efter klockan 17

Annons

- Vi har mött ett behov av att träffa läkare på kvällstid. De som blir akut sjuka efter klockan fem får annars åka till jourläkarcentralen i Ljungby. Många har också svårt att ta ledigt från jobbet för ett läkarbesök.

De nya öppettiderna gäller fram till sommaren i första hand, därefter ska servicen utvärderas. Eftersom det inte har tillkommit några extra resurser till förändringen börjar vårdcentralen med kvällsöppet endast en dag i veckan.

Suzanne Svensson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons