Annons
Nyheter

Kvinna åtalas för sexualbrott mot barn på fritids

Brott • Publicerad 2 november 2022
En ung kvinna åtalas misstänkt för flera sexualbrott mot barn på fritids i Norrbotten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En ung kvinna sitter sedan augusti häktad misstänkt för flera grova sexualbrott mot barn under 15 år på ett fritidshem på en ort i Norrbotten, skriver NSD.

Nu åtalas kvinnan, som jobbar inom kommunens skolverksamhet, för fyra fall mot totalt tre barn; det gäller våldtäkt mot barn samt grovt sexuellt övergrepp mot barn. Våldtäkten ska ha skett i skolans lokaler.

Annons

Förutom att spela upp förhör med målsäganden, kommer åklagaren att kalla flera vittnen som ska berätta om sina iakttagelser om kvinnans förhållningssätt mot elever och målsägande. Bland annat ska en förälder vittna om iakttagelser från Snapchat- och textmeddelanden från den unga kvinnan till ett av barnen.

Den misstänkta kvinnan förnekar brott, men åklagaren har både teknisk bevisning samt vittnesmål.

– Ett starkt kort, eller kanske det starkaste kortet är att målsägande är närvarande och gör iakttagelser. Man ser helt enkelt när den andra blir utsatt och det är väldigt ovanligt vid en våldtäkt till exempel, att det finns vittnen, säger åklagaren Anna Väppling, till NSD.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons