Annons
Nyheter

Lägre men fortsatt högt elpris

Ekonomi • Publicerad 18 augusti 2022
Billigare elpris på fredag, men knappast någon rea. Arkivbild.
Billigare elpris på fredag, men knappast någon rea. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fortsatt ovanligt högt. Men jämfört med de senaste dagarnas rekordnivåer faller elpriset i Sydsverige på fredagen, enligt prissättningen på elbörsen Nordpool.

I dag torsdag kostar elen i södra Götaland (elområde 4) 5:51 kronor per kilowattimme, några öre lägre än onsdagens alla tiders högsta notering på 5:69 kronor.

Annons

På fredagen faller priset till 3:81 kronor/kWh.

I norra Götaland och Svealand (elområde 3) stiger däremot priset från torsdag till fredag med 22 öre till 3:60 kronor. I södra och mellersta Norrland (elområde 2) stiger också priset en aning, till 97 öre, medan norra Norrland får ett elpris på 39 öre/kWh.

Priserna gäller på elbörsen. Ovanpå det tillkommer för hushållskunder att betala, energibolagens påslag, elskatt och moms. Den absoluta merparten som har rörligt elpris betalar ett snitt över månaden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons