Man avliden i olycka med tunga fordon

Lagan Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En allvarlig olycka har skett på E4 norr om Lagan under natten till onsdagen. Trafiken leddes om.

En person har avlidit.

– Det är av allvarligare slag. En person har omkommit, säger Mattias Svensson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö, till Smålandsposten.

Den omkomne mannen var enligt en uppgifter till Smålandsposten i 45-årsåldern och utländsk medborgare. Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Larmet om olyckan kom klockan 00.52. Den ska ha skett i södergående riktning på E4 norr om Lagan.

Uppgifterna om hur många fordon som var inblandade har varierat under natten. Men enligt polisen och Trafikverkets pressjour är det två lastbilar samt en skåpbil med släp som är inblandade.

Personen som avled färdades i skåpbilen.

– Initiala uppgifter säger att åtminstone någon är allvarligt skadad, sade Mattias Svensson inledningsvis.

Men det är inte fler personer än en som skadats fysiskt, meddelade han senare.

Ett stort antal utryckningsenheter skickades till olycksplatsen. Fyra ambulanser och fem enheter från räddningstjänsten är där vid 01.30-tiden, enligt SOS som då uppger att fler enheter från räddningstjänsten är på väg. Även polis har larmats dit.

E4 stängdes av i området timmarna efter olyckan. Polis ledde av trafik vid avfarterna Ljungby Norra (80) och Värnamo (84), meddelade Trafikverket vid 02.30-tiden.

Efter det inledande räddningsarbetet arbetade räddningstjänstens personal med att sanera vägen. Prognosen för när vägen kan öppna har flyttats fram flera gånger under natten. Det senaste budet är klockan 07.45. Strax före dess är vägen endast avstängd i södergående riktning.

– Man har fått leda om stora delar av E4, säger Mattias Svensson.

Finns det någon misstanke om brott?

– Inte mer än att man generellt inleder en utredning vid den här typen av händelser.

Strax efter klockan 04 uppmanar Trafikverket trafikanter att följa vit/blå tillfällig omledning från avfart Toftaholm (83) till Lagan (81) och tvärtom.