Annons
Nyheter

Lastbil i krock med personbil

Tidigt på torsdagsmorgonen kolliderade en lastbil och en personbil på väg 25 utanför Smedby. Två personer har förts till sjukhus med allvarliga skador.
Kalmar • Publicerad 10 oktober 2019
Efter olyckan la sig lastbilen på sidan över vägbanan.
Efter olyckan la sig lastbilen på sidan över vägbanan.Foto: Helmuth Petersson

Larmet om trafikolyckan, som ska ha inträffat strax söder om Smedby, kom klockan 05.07. Enligt trygghets- och larmcentralen är det oklara omständigheter till olyckan. Det är mitträcke på platsen men ändå ska det ha rört sig om en frontalkrock.

– Det verkar ha varit en ordentlig kollision. Personbilen anträffades på taket och lastbilen la sig på sidan, säger Tony Nilsson, larmoperatör på trygghets- och larmcentralen.

Annons

Två personer skadades.

– Båda personerna i personbilen var fastklämda och de är uttagna och förda till sjukhus. Lastbilschauffören var oskadd men chockad, säger Tony Nilsson.

Enligt Region Kalmar län skadades båda personerna som fördes till sjukhus allvarligt. Det rör sig om en man i 20-årsåldern och en man i 50-årsåldern. Båda har lagts in på intensivvårdsavdelning.

Efter olyckan stängdes vägen av i båda riktningarna, från Tingby till Trafikplats Dörbylund. Trafikanter ombeds av Trafikverket att, om möjligt, ta en annan väg på grund av snabbt växande kö. Enligt polisen kommer det dröja innan vägen öppnas.

– Det kommer att vara avstängt under morgonen och dagen. Bärgningsarbetet väntas dröja flera timmar eftersom det är komplicerat för bärgarna att få bort fordonet. Vi är på plats och leder om trafiken via Smedby, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Cirka en kilometer av mitträcket, i västergående riktning, ska ha blivit kraftigt påverkat i samband med olyckan.

Texten uppdateras.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Sebastian AhokasSkicka e-post
Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons