GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Litauen slutar med rysk olja

Litauen • Publicerad 22 maj 2022
En gasanläggning i närheten av Vilnius.
En gasanläggning i närheten av Vilnius.Foto: AP/TT

I april slutade Litauen med rysk naturgas. Nu stoppas även importen av olja och el från Ryssland. Energiminister Dainus Kreivys säger till danska Finans att det är ett steg mot energioberoende.

– Men det är också ett uttryck för solidaritet med Ukraina. Vi måste sluta att finansiera den ryska krigsmaskinen, säger han.

Tidigare fick Litauen gas från Ryssland via en rysk oljeledning som går via Baltikum till Kaliningrad. Framöver ska gasen skeppas in.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.