Annons
Nyheter

Livstids fängelse för mord på 97-årig kvinna

Brott • Publicerad 12 november 2022
Göta hovrätt skärper straffet för den man som dödade en 97-årig kvinna. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Hovrätten skärper straffet för den 46-åriga man som mördade en 97-årig kvinna i Örebro till livstids fängelse, rapporterar Nerikes Allehanda. Tingsrätten hade tidigare dömt mannen till 18 års fängelse.

"Gärningsmannen har agerat efter en väl genomtänkt brottsplan och han har varit så hänsynslös när han dödade den 97-åriga kvinnan att påföljden ska bestämmas till livstids fängelse", säger Göta hovrätts ordförande Per Christensen i ett pressmeddelande enligt NA.

Annons

Det var förra hösten som kvinnan försvann från sin lägenhet i Örebro kommun. Efter att ha hittat hennes rullator vid Svartån fann man kvinnan död i vattnet. Den 46-åriga mannen satt redan häktad, då misstänkt för människorov, när kroppen hittades.

Mordoffret och gärningsmannen var bekanta sedan några år tillbaka. Mannen har även dömts för två fall av grov förskingring.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons