Annons
Nyheter

LO vill se kompensation för höga bränslepriser

Ekonomi • Publicerad 7 mars 2022
Nu gräver drivmedlet djupa hål i folks plånböcker. Arkivbild.
Nu gräver drivmedlet djupa hål i folks plånböcker. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/ TT

Dieselpriset har klivit över 25-kronorsvallen på måndagen. LO ser nu att de sämst ställda drabbas hårdast av de skenande energipriserna.

– För dem som bor i glesbygd och där det inte finns kollektivtrafik är det helt klart ett jättebekymmer, säger LO:s ordförande Susanna Gideonsson.

Annons

Hon understryker att det är regeringens och riksdagens sak att besluta. Från LO:s sida handlar det om att föra fram LO:s åsikt. Samtidigt sitter hon själv i Socialdemokraternas verkställande utskott, som har makten över S-politiken. Hon berättar att det kommer många krav nu på kompensation för de rusande energipriserna. LO är för detta, i alla fall till viss del, förklarar hon.

– Men det måste träffa rätt.

Det får inte bli så att de rikaste tjänar mest på kompensationen, förklarar hon.

– Det finns olika vägar att gå, som reseavdrag eller sänkt drivmedelsskatt. Men folk måste kunna ta sig till jobbet, säger Susanna Gideonsson.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons