Annons

Löfven öppen för att stänga restauranger

Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Coronaviruset (TT) • Publicerad 9 april 2020
Fullsatt på en uteservering på Medborgarplatsen i Stockholm den 26 mars. Arkivbild.
Fullsatt på en uteservering på Medborgarplatsen i Stockholm den 26 mars. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Statsminister Stefan Löfven öppnar för ett beslut om att stänga restauranger, kaféer och barer, i Sveriges Radios nyhetsprogram Studio Ett.

– Vi har sagt att vi inte är främmande för några som helst beslut om vi ser att det här har en stor påverkan. Där vi kan minska smittspridningen på ett substantiellt sätt ska vi naturligtvis göra det, säger Löfven.

Annons

Folkhälsomyndigheten har rekommenderat kommunerna att börja kontrollera om reglerna efterföljs. Det handlar bland annat om att undvika trängsel, att gäster sitter med avstånd till varandra och att det inte serveras från bardiskar.

Regeringen fick i tisdags befogenhet att stänga verksamheter med hänvisning till smittskyddet.

– Och så kan det bli, säger Löfven i Studio Ett.

Myndigheternas rekommendationer är inte tips, utan något som såväl näringsidkare som enskilda personer är skyldiga att följa, understryker Stefan Löfven. Statsministern poängterar samtidigt att "de allra flesta" sköter sig.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons