Annons
Nyheter

Löfven: Trumps tid äntligen över

USA • Publicerad 20 januari 2021
Statsminister Stefan Löfven (S). Arkivbild.
Statsminister Stefan Löfven (S). Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Statsminister Stefan Löfven (S) skickar sina gratulationer till president Joe Biden och vicepresident Kamala Harris.

"Jag gratulerar Biden och Harris varmt. Regeringen ser mycket fram emot ett nära samarbete med deras administration", säger Löfven i ett skriftligt uttalande på Facebook.

Annons

"Trumps tid i Vita huset är äntligen över. Hans presidentskap kan sammanfattas med kaos, splittring, hot och hat. Det är en väckarklocka för vad som kan hända när hat och extremism släpps in i värmen", skriver han vidare.

Löfven säger bland annat att Biden har ett antal stora utmaningar framför sig, "inte minst vad det gäller pandemin och ekonomin".

"Den svåra uppgiften att ena ett splittrat USA är något presidenten måste genomföra tillsammans med hela det amerikanska samhället. Jag känner Joe Biden från hans tid som vicepresident, och är övertygad om att han är rätt person för denna uppgift".

Löfven pekar på att relationerna med USA är viktiga för Sverige. Och regeringen ser stora möjligheter att ytterligare bredda och fördjupa "det goda samarbetet mellan våra länder".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons