Nyheter

Löneavdrag för kränkande kriminalvårdare

Arbete • Publicerad 11 april 2021
En kriminalvårdare får löneavdrag för att ha fortsatt fälla kränkande kommentarer om sina kollegor, trots tillrättavisningar. Arkivbild.
En kriminalvårdare får löneavdrag för att ha fortsatt fälla kränkande kommentarer om sina kollegor, trots tillrättavisningar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man som arbetar inom Kriminalvården straffas med löneavdrag efter att ha kommit med sexuella anspelningar och på andra sätt betett sig illa mot sina kollegor, rapporterar SVT Västmanland.

Mannen har bland annat fällt nedsättande kommentarer om personers etnicitet och om sina kvinnliga kollegors fysik. Därtill beskrivs det hur han fryst ut nya kollegor och använt sig av härskartekniker.

Vid flera tidigare tillfällen har mannen tillrättavisats för detta, men Kriminalvårdens personalansvarsnämnd bedömer att han senare fortsatt igen. Nämnden har beslutat om tio dagars löneavdrag och skriver att framtida förseelser kan komma att påverka mannens anställning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.