Annons
Nyheter

Lyxmärket flaggar för ökad vinst

Ekonomi • Publicerad 2 augusti 2023
En Hugo Boss-butik i Oslo. Arkivbild.
En Hugo Boss-butik i Oslo. Arkivbild.Foto: Ludvig Heiberg Larsen/NTB/TT

Tyska modehuset Hugo Boss höjer bolagets vinstprognos i samband med att de senaste delårssiffrorna överstigit marknadens förväntningar. Försäljningen under 2023 bedöms nu lyfta med 12–15 procent jämfört med föregående år till en rekordsiffra på mellan 4,1–4,2 miljarder euro.

Medan en rad lyxföretag märkt av en avmattad efterfrågan på den viktiga amerikanska marknaden så noterar i stället Hugo Boss ett 20-procentigt intäktslyft. Det tyska klädmärket som grundades redan på 20-talet har de senaste åren fått ett lyft under schweiziske företagsledaren Daniel Grieder som plockades in från konkurrenten Tommy Hilfiger. Grieder har han bland annat valt att dela upp varumärket Hugo Boss i två delar varav den ena del vänder sig mer mot en yngre målgrupp.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons