Annons
Nyheter

Macrons minister väcker ilska med hbtq-utspel

Frankrike • Publicerad 17 juli 2022
Flera ministrar har lämnat president Emmanuel Macrons nytillträda regering. Nu riktas avgångskrav mot minister med ansvar för territoriella kollektiviteter. Arkivbild.
Flera ministrar har lämnat president Emmanuel Macrons nytillträda regering. Nu riktas avgångskrav mot minister med ansvar för territoriella kollektiviteter. Arkivbild.Foto: Thomas Padilla/AP/TT

Pressen ökar på en fransk minister att avgå efter kommentarer som stigmatiserar homosexualitet och hbtq-personer.

Caroline Cayeux, minister med ansvar för regional samordning, frågades i en intervju tidigare i veckan ut om sitt motstånd mot en lag som godkänner homosexuella äktenskap och adoptioner. Hon svarade att det var "mot naturen".

Annons

– Jag står fast vid mina kommentarer. Jag har alltid sagt att om lagen röstades igenom så skulle jag tillämpa den. Jag har många vänner bland dessa människor, och jag är måltavla av en orättvis rättsprocess. Det gör mig upprörd, sade hon kort därefter.

Kritiker fastnade vid orden "dessa människor" och fler än 100 kända personer har skrivit under ett avgångskrav som publicerats i söndagstidningen Journal du Dimanche.

Det har redan skett rockader i president Emmanuel Macrons nya regering. Damien Abad hann vara solidaritetsminister i knappt en och en halv månad innan han i början av juli avgick efter sexbrottsanklagelser.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons