Annons
Nyheter

Man begärd häktad för mord i Luleå

I fredags hittades en kvinna i 25-årsåldern död nära en badplats i Luleå. Nu har en man i 30-årsåldern begärts häktad misstänkt för mordet, rapporterar SVT Nyheter.
Brott • Publicerad 2 augusti 2021
En man begärs nu häktad misstänkt för mordet på en kvinna i Notviken i Luleå.
En man begärs nu häktad misstänkt för mordet på en kvinna i Notviken i Luleå.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid 22-tiden på fredagskvällen som polisen larmades av boende i området Notviken i Luleå, efter att höga smällar som lät som skott hade hörts.

I närheten av en badplats hittades den avlidna kvinnan, som var i 25-årsåldern.

Annons

Efter ett intensivt polisarbete anhölls en man i 30-årsåldern på lördagsmorgonen, på sannolika skäl misstänkt för mord. Åklagaren har nu begärt att han ska häktas.

– Det kommer att bli en exceptionellt omfattande utredning, säger Jonas Fjellström, kammaråklagare i Luleå till SVT.

Enligt uppgifter till SVT kan mordet vara kopplat till kriminella miljöer i Stockholm. Åklagaren vill dock inte kommentera de uppgifterna.

– Det är sådant jag inte vill gå in på, säger kammaråklagare Jonas Fjellström till SVT.

Den anhållne mannen är känd av polisen sedan tidigare och dömdes så sent som för en månad sedan till över två års fängelse för bland annat grov misshandel, ett straff han ännu inte har börjat avtjäna.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas klockan 14.00 på tisdagen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons