Annons
Nyheter

Man direktsände våldtäkt på internet

Brott • Publicerad 7 februari 2022
Vänersborgs tingsrätt dömer mannen för bland annat våldtäkt och grovt olaga integritetsintrång.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Mannen direktsände våldtäkten mot den okontaktbara kvinnan på internet i höstas. Nu utgör filmen den avgörande bevisningen när han döms till fängelse i två år och nio månader, rapporterar Ttela.

Det var kvinnan som upptäckte filmen när hon tittade igenom en mobiltelefon som mannen hade lånat. Enligt mannen rörde det sig om sex med samtycke, vilket kvinnan förnekar, och han har även sagt att han antog att kvinnan förstod vad han gjorde när han tog fram mobiltelefonen för att filma.

Annons

Enligt Vänersborgs tingsrätt visar dock filmen att kvinnan, som hade tagit en sömntablett, inte var vaken och kontaktbar, att hon inte deltog frivilligt och att hon befann sig i en särskilt utsatt situation.

Mannen som är i 40-årsåldern döms för våldtäkt och grovt olaga integritetsintrång. Han döms även för grov olovlig körning vid fyra tillfällen, rattfylleri och ringa narkotikabrott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons