Annons
Nyheter

Man död efter fall från biltak

Olycka • Publicerad 10 juli 2022
Ett sextiotal personer har omhändertagits för berusning under årets upplaga av Summer Meet i Västerås. Arkivbild.
Ett sextiotal personer har omhändertagits för berusning under årets upplaga av Summer Meet i Västerås. Arkivbild.Foto: Conny Sillén/TT

En man som klättrat upp på ett biltak och därefter fallit till marken under bilträffen Summer Meet i Västerås på fredagen har avlidit av sina skador, uppger polisen på sin hemsida.

55-åringen skadades allvarligt i fallet och fick inledningsvis akutvård av polis på plats. Han fördes vidare till sjukhus men dödförklarades senare av en läkare. Mannen är hemmahörande i Eskilstuna.

Annons

Polisen misstänker inget brott utan bedömer det inträffade som en olyckshändelse.

Inflödet av ärenden har under årets bilträff varit högt trots att ordningsläget i stort varit bra, konstaterar polisen.

"Den första bedömningen är att det under hela Summer Meet varit färre brott, ordningsstörningar och omhändertagna för fylleri än vad polisen förväntade sig", skriver presstalespersonen Johan Thalberg på polisen hemsida men tillägger:

"Flera av brotten som har begåtts är dock allvarliga och kommer utredas vidare"

Bortsett från enstaka anmälningar om misshandel och sexuellt ofredande är bland annat en person misstänkt för brott mot alkohollagen efter att ha sålt eller lämnat alkohol till ungdomar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons