Annons
Nyheter

Man död efter klämolycka på Ringhals

En man som arbetade på kärnkraftverket Ringhals har avlidit efter en olycka på tisdagsmorgonen.
– Han arbetade ensam så det finns inga vittnen till olyckan, säger polisens presstalesperson Caroline Karlsson.
Olyckor • Publicerad 11 juli 2023
En person som arbetade på Ringhals har avlidit efter en klämolycka. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Björn Linde, vd för Forsmarks Kraftgrupp AB och Ringhals AB, säger i en kommentar att företaget är i sorg efter olyckan. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Strax innan klockan åtta på tisdagsmorgonen larmades ambulans och räddningstjänst till Ringhals efter larm om att en person fått en klämskada. Även kärnkraftverkets egna räddningsstyrka tillkallades.

Läkare på plats kunde inom kort konstatera att personen, en man i 35-årsåldern, hade avlidit. Mannen var anställd på en entreprenörsfirma som arbetar åt Ringhals.

Annons

Olyckan inträffade inomhus på Ringhals industriområde.

– Det här har skett på Ringhals industriområde, så det är inte inne i någon av våra anläggningar, säger Charlotta Elderlind, kommunikationschef på Ringhals.

Inga vittnen

Enligt polisen handlar det om en klämolycka.

– Det rör sig om någon form av klämskada. Han arbetade ensam vid tillfället så det finns inga vittnen till olyckan, men hans kollegor hittade honom och påbörjade livräddande åtgärder, säger Caroline Karlsson, presstalesperson vid polisen.

Exakt vad som skett är dock ännu oklart.

– Jag kan inte gå in mer på vad det var för typ av olycka. Nu måste polisutredningen visa vad det är som har hänt egentligen, säger Charlotta Elderlind.

Polisens tekniker är vid Ringhals för att undersöka platsen där olyckan inträffade. En anmälan om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död är upprättad.

– En förundersökning är inledd men i nuläget finns det ingen misstänkt, säger Caroline Karlsson.

"Är i sorg"

Från Ringhals sida arbetar man nu med krisstöd till andra medarbetare.

"Ringhals är i sorg idag, vi har förlorat en kollega och våra tankar går till anhöriga, familj och vänner. Nu jobbar vi med att ta hand om och finnas här för alla på Ringhals som behöver stöd i det tragiska som har inträffat", säger vd:n Björn Linde i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons