Annons
Nyheter

Man efterlyst efter misshandelsfilm från Malmö

Brott • Publicerad 7 november 2020
Mannen som syns på filmen är nu efterlyst av polis. Arkivbild.
Mannen som syns på filmen är nu efterlyst av polis. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

På mobilfilmen syns hur en man brutalt slår en kvinna som kommer gående på en trottoar till marken genom att svinga sin högra arm med full kraft mot sidan av hennes huvud. Bakom kameran hörs någon skratta.

Filmen, som visar en händelse i Malmö sommaren 2019, spreds snabbt både i Sverige och internationellt när den publicerades i sociala medier i mitten av september.

Annons

Mannen på filmen kunde efter en tid identifieras av polisen och nu meddelar man att han är efterlyst för händelsen, eftersom man inte lyckats hitta honom.

– Vi efterlyser honom för ett förhör, säger Hanna Hagberg, förundersökningsledare på polisen i Region syd, till SVT Nyheter Skåne.

Mannen är 20 år gammal och dömd för flera brott tidigare, enligt SVT. Han har även kopplingar till gängkriminella i Malmö.

Kvinnan som misshandlades gjorde en polisanmälan efter händelsen, men utredningen lades ner i brist på bevis. Den har sedermera återupptagits.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons