Nyheter

Man gripen efter misstänkt misshandel på fest

En man i 55-årsåldern har förts till sjukhus efter ett slagsmål på en fest i Växjö i natt.
Växjö • Publicerad 5 mars 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid klockan 02.30 på natten till tisdagen som polis kallades till en lägenhet på Sommarvägen i Araby.

– Han uppger att han har blivit misshandlad. Han har skador, förs till sjukhus och på plats grips en man misstänkt för misshandel, säger Sofie Särbring, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Skadorna ska inte vara livshotande.

Den misstänkte är i 55-årsåldern. Han misstänks ha slagit den andre på en fest i lägenheten där mellan sex och åtta personer ska ha befunnit sig, enligt polisen.

– Man har hållit en del vittnesförhör och kommer att arbeta vidare med detta under morgonen. Vi inväntar beslut från åklagare om frihetsberövandet, säger Särbring.

Den gripne mannen släpptes på fri fot efter att ha förhörts av polisen, men han är fortfarande misstänkt för misshandel av normalgraden.

– Det var en fest som spårade ur. Den målsägande fick ta emot flera slag mot huvudet. Festdeltagarna är alla kända av oss sedan tidigare, säger Henrik Johansson som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.