GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man häktad för åtta år gammalt juldagsmord

Brott • Publicerad fredag 16:55
På juldagen 2014 sköts en man ihjäl på en misstänkt svartklubb i Malmö. Nu har en man i 30-årsåldern häktats misstänkt för mordet. Arkivbild.
På juldagen 2014 sköts en man ihjäl på en misstänkt svartklubb i Malmö. Nu har en man i 30-årsåldern häktats misstänkt för mordet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

En 29-årig man har häktats misstänkt för ett mord i Malmö på juldagen 2014, rapporterar Sydsvenskan.

Det var på kvällen den 25 december för knappt åtta år sedan som en 26-årig man sköts till döds i en lokal i Sofielunds industriområde. Runt fyra månader senare häktades två män i sin utevaro misstänkta för inblandning i mordet.

De båda efterlystes internationellt och för några veckor sedan tog en av av dem kontakt med Malmöpolisen. Då befann sig den nu 29-årige mannen, som är algerisk medborgare, i Grekland.

– Han har befunnit sig utomlands. Sedan har det varit en process att få hit honom, säger kammaråklagare Anna Edelbalk till tidningen.

Mannen häktades i Malmö på fredagen.

– Han medger de faktiska omständigheterna. Men han har inte haft uppsåt till ett mord, säger försvararen Susanne Bergmyr till Sydsvenskan.

Den andre misstänkte mannen, som är libysk medborgare, är fortsatt häktad i sin frånvaro och eftersöks av polisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.