Annons
Nyheter

Man ihjälskjuten – ytterligare en svårt skadad

En man har skjutits ihjäl och en skadats allvarligt i en skjutning söder om Stockholm. En bil har tagits i beslag och bedöms som "intressant" av polisen.
Brott • Publicerad 5 augusti 2023
En man har dött och ytterligare en är allvarligt skadad efter skjutning i Haninge i natt.Foto: Blåljusbilder/TT

De två männen är båda i 20-årsåldern och hittades skjutna i Handen i Haninge söder om Stockholm i fredagskväll. En av dem har avlidit. Den andra befinner sig på sjukhus med allvarliga skador.

– Det verkar inte vara livshotande skador, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

Annons

Larmet inkom vid 23.07 och livräddande åtgärder påbörjades av polispersonal på plats tills ambulanspersonal tog över, enligt polisen.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och försök till mord och platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Under lördagen kommer polisen, om det går, att genomföra förhör med den skadade på sjukhus. Annars har polisen säkrat spår och tagit saker i beslag. Daniel Wikdahl kan inte gå in i detalj på exakt vad.

– Det jag kan säga är att vi hittat en bil i anslutning som uppvisar skador av ett slag som gör den intressant. Men jag kan inte säga exakt vilka skador.

Det är, enligt polisen, för tidigt att svara på om skjutningen är gängrelaterad och de kan heller inte säga om målsägandena är kända av polisen sedan tidigare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons